AmCham Slovakia

JOIN US

AmCHAT - Business Leaders Podcasts

AmCham Slovakia brings attractive content for company leaders in times of crisis and beyond, quality information and insights for the business community in Slovakia, and leadership interviews with people from our membership base.

What has a career in manufacturing brought to you? Would you recommend it to the young generation? How is your experience doing business in Slovakia different from other countries? Veronika Yorumez from AmCham Slovakia spoke with René Kruijt, Managing Director of Heineken Slovakia, and Guido Longhitano, Managing Director of Expandtech about their experiences in working for world-class manufacturing companies, and sharing their perspective on doing business in Slovakia through the lens of an expat. (only in English)
Lepšie finančné výsledky, lepšia schopnosť riešiť problémy a hľadať inovatívne riešenia, či väčšia angažovanosť zamestnancov. Toto je len pár z mnohých benefitov, ktoré spoločnostiam prinášajú ženy vo vedúcich pozíciách. Aké je to byť jednou z nich a aké výzvy to so sebou nesie? S Tatianou Prokopovou z advokátskej kancelárie Squire Patton Boggs a Soňou Roventa-Hakszer zo spoločnosti 3M sme sa rozprávali o tom, či tému žien vo vedení vnímajú politicky, ako sa zmenil svet biznisu od začiatkov ich kariéry, akým spôsobom premýšľajú o kvalitách dobrej líderky a ako ich spoločnosti podporujú ženy pri návrate z materskej dovolenky. (iba v slovenskom jazyku)
It has been six month since Russia invaded Ukraine. It has brought destruction and suffering to thousands of people. Yet, it is amazing to see the bravery and resistance of millions that defend and help their country the best way they can. We share another story of one of our colleagues from AmCham Ukraine. Yuliya Tseryshenko, Senior Business Development Coordinator talks about her experience of war in Ukraine, her decision to leave and her longing to return to Ukraine one day very soon. (only in English)
V zdravotníctve prúdi neustále veľké množstvo údajov o zdravotnom stave nás všetkých. Väčšina z týchto údajov sa uchováva len v informačných systémoch zdravotníckych zariadení. Časť z nich je poskytovaná najmä zdravotných poisťovniam, kvôli úhrade poskytnutej zdravotnymi poistovnami a Národnému centru zdravotníckych informácií pre tvorbu štatistík. Dnešný podcast sa bude venovať primárne téme hodnoty dát v zdravotníctve a akú rolu NCZI má v napĺňaní tejto úlohy. Podcast moderuje Senior Policy Manager, Petra Zappe. (iba v slovenskom jazyku)