AmCham Slovakia

JOIN US

AmCHAT - Business Leaders Podcasts

Čo môžeme ako krajina, ale aj súkromný sektor urobiť pre to, aby sa z viac ako 300 000 Slovákov žijúcich a pracujúcich za hranicami vrátilo späť na Slovensko? Aká je naša návratová politika? Ako ovplyvňujú ochotu Slovákov vrátiť sa okolnosti okolo pandémie, Brexitu, Plánu obnovy EÚ, či samotný „brand“ Slovenska? Ako pracuje organizácia LEAF s krajanskými komunitami v zahraničí? Ako sa môžu firmy zapojiť do príležitosti zlepšovať Slovensko cez projekt growni.sk? Rozprávali sme sa so štátnym tajomníkom ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, Martinom Klusom a CEO mimovládnej organizácie LEAF, Branislavom Kleskeňom. (iba v slovenskom jazyku)
S hosťami Michaelou Benedigovou, výkonnou riaditeľkou agentúry Seesame a Luciou Paškovou, spolumajiteľkou spoločnosti Curaden Slovakia sme sa rozprávali o internej komunikácii vo firmách a o tom, ako do nej efektívne zakomponovať aj osvetu ohľadom vakcinácie – konkrétne sme sa rozprávali, ako komunikačne podporiť očkovanie medzi zamestnancami. Prečo vznikla občianska iniciatíva #Zaockujemsa a aké materiály pripravila pre firmy? Ako na komunikáciu o očkovaní zareagovali zamestnanci spoločnosti Curaden? Aký postoj by k téme očkovania mali zaujať lídri spoločností? (iba v slovenskom jazyku)
Náš hosť Martin Jacko, Managing Partner advokátskej kancelárie Lansky, Ganzger & Partner, rozprával o tom, aké účinné riešenia finančných ťažkostí existujú pre podnikateľov a tiež ako môže do celého procesu zasiahnuť štát, napríklad cez insolvenčné konanie. Čo znamená úpadok, dočasná ochrana a kedy je podnikateľ povinný podať návrh na vyhlásenie konkurzu? Kedy je dobrá reštrukturalizácia? Správne rozhodnutia môžu predchádzať ďalším komplikáciám. Vypočujte si o tejto téme viac. (iba v slovenskom jazyku)